Kari z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kari z tresky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
10 g | Chilli paprička |
100 g | Cibule |
250 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
3 g | Kurkuma |
350 g | Květák |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Treska aljašská |
150 ml | Voda pitná |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 713,2mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička, Cibule, Jogurt bílý, Koriandr celý, Kurkuma, Květák, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pepř cayenský, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kari z tresky postup přípravy receptu:
1 | Rybu nakrájíme na kostky velikosti 3 cm. |
2 | Koření rozdrtíme se solí. Drcenou směs dáme na kousky tresky, promícháme, aby se stejnoměrně pokryly. Zakryjeme a necháme 1 hodinu |
3 | chladničce marinovat. |
4 | Polovinu oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zprudka ji 5 minut smažíme. Přidáme plátky zázvoru, nasekané chilli |
5 | papričku a další 2 minuty zahříváme. Přidáme růžičky květáku, kostičky brambory, nudličky zelené papriky a podusíme ještě 5-7 minut. Děrovanou naběračkou vyjmeme z pánve zeleninu a odložíme ji stranou. |
6 | Zahřejeme zbylý olej a tresku na něm z obou stran dohněda smažíme. Přidáme zeleninu, přilijeme 150 ml vody a 10 minut zvolna podusíme, až zelenina změkne a ryba je hotová. Osolíme a opepříme. Servírujeme s řídkým jogurtem. |