Rolky z kuřecích stehen s bílým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky z kuřecích stehen s bílým zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása vepřová |
400 g | Kuřecí stehna |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Podravka |
5 dl | Smetana sladká 12% |
2 g | Sůl |
350 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 135,3mg |
Draslík | 614,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Klobása vepřová, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Podravka, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rolky z kuřecích stehen s bílým zelím postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme a připravíme z masa plátky. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Klobásu nakrájíme na hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme a kolečka, zelí na nudličky. |
3 | Plátky masa pokryjeme zelím, cibulí a proužkem klobásy. Zabalíme do roládky a otvory uzavřeme párátky, jehlami na špízy nebo nití. |
4 | Ještě trošku osolíme a opepříme. |
5 | Na rozehřátém oleji v pánvi osmahneme zbytek cibule. Na cibuli dáme roládky a smažíme. |
6 | Když je maso osmažené, přidáme nakrájené zelí, dochutíme Podravkou. Vše dusíme, dokud není zelí i maso měkké. |
7 | Nakonec maso vyndáme ven z pánve. Směs zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Ještě chvíli prohřejeme. |
Poznámka
Doporučenou přílohou je rýže.