Zeleninová paella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová paella
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 37556 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
425 ml | Fazole červené |
100 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
2 špetka | Pepř cayenský |
2 ks | Rajčata |
200 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Šafrán |
2 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 240,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Olej slunečnicový, Paprika červená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Paprika mletá pálivá, Rýže dlouhozrnná, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová paella postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu 1 l osolené vody se šafránem. Dlouhozrnnou rýži vsypeme do hrnce a v zakrytém hrnci vaříme při mírné teplotě 15 minut. Rýži po uvaření necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostky a podusíme v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji. Odstraníme semena a bílá žebra z papriky, omyjeme a nakrájíme na proužky. Papriku s hráškem dáme do hrnce, zalijeme 1/8 l vody, přidáme instantní vývar, hrnec zakryjeme a vaříme 10 minut. |
2 | Slijeme fazole a přidáme do hrnce. Nařízneme rajčata do kříže, přelijeme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Rýži poté přidáme k zelenině a pikantně jí okořeníme paprikou a cayenským pepřem. |