Recept

Bramborové ragú s lilky v kari omáčce

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 37557

Ingredience

6 ks Brambory
3 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčičné semínko
2 hrst Kari listy
2 kávová lžička Kmín římský
800 ml Kokosové mléko
2 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
2 ks Lilek
2 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 726kJ
13% Sacharidy 46 g
69% Tuky 52 g
9% Sodík 179 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborové ragú s lilky v kari omáčce postup přípravy receptu:

1

Oloupeme 6 brambor, omyjeme a nakrájíme na sousta. Lilky si omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na čtvrtky a dále na sousta. Omyjeme 2 ks chilli papriček, zbavíme semen a podélně nakrájíme na proužky. Poté si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostky a česnek nadrobno.

2

Lilky vložíme do osolené vody a necháme 15 minut stát. Potom z lilků vodu vymačkáme, rozložíme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V pánvi rozpustíme Ghee máslo, přidáme tmavá hořčičná semínka a rychle přiklopíme poklici (semínka začnou skákat). Přidáme chilli papričky, kmín a koriandr, jakmile koření změní barvu, přidáme kousky lilku. Po všech stranách opečeme dozlatova. Snížíme teplotu, vmícháme cibuli, prolisovaný česnek a dusíme asi 2 minuty. Přidáme brambory, vše promícháme a krátce podusíme.

3

Směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a při nižší teplotě necháme vařit pod pokličkou 10–15 minut. Na pánev přidáme listy kari a zbylou chilli papričku a vše povaříme.

4

Jakmile jsou brambory uvařené, ragú rozdělíme do misek a podáváme.

Poznámka

Ghee je indické přepuštěné máslo. Díky obsahu čistého tuku se snadno rozpouští a také má dlouhou trvanlivost. Pokrmům dodává charakteristické indické aroma a je k dostání v asijských obchodech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept