Bramborové ragú s lilky v kari omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové ragú s lilky v kari omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 37557 |
Ingredience
6 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
2 hrst | Kari listy |
2 kávová lžička | Kmín římský |
800 ml | Kokosové mléko |
4 polévková lžíce | Kořeněné máslo Ghee |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 ks | Lilek |
2 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 28,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 106g |
Vitamín A | 179,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hořčičné semínko, Kmín římský, Kokosové mléko, Koriandr mletý, Lilek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari listy, Kořeněné máslo Ghee mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové ragú s lilky v kari omáčce postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme 6 brambor, omyjeme a nakrájíme na sousta. Lilky si omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na čtvrtky a dále na sousta. Omyjeme 2 ks chilli papriček, zbavíme semen a podélně nakrájíme na proužky. Poté si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostky a česnek nadrobno. |
2 | Lilky vložíme do osolené vody a necháme 15 minut stát. Potom z lilků vodu vymačkáme, rozložíme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V pánvi rozpustíme Ghee máslo, přidáme tmavá hořčičná semínka a rychle přiklopíme poklici (semínka začnou skákat). Přidáme chilli papričky, kmín a koriandr, jakmile koření změní barvu, přidáme kousky lilku. Po všech stranách opečeme dozlatova. Snížíme teplotu, vmícháme cibuli, prolisovaný česnek a dusíme asi 2 minuty. Přidáme brambory, vše promícháme a krátce podusíme. |
3 | Směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a při nižší teplotě necháme vařit pod pokličkou 10–15 minut. Na pánev přidáme listy kari a zbylou chilli papričku a vše povaříme. |
4 | Jakmile jsou brambory uvařené, ragú rozdělíme do misek a podáváme. |
Poznámka
Ghee je indické přepuštěné máslo. Díky obsahu čistého tuku se snadno rozpouští a také má dlouhou trvanlivost. Pokrmům dodává charakteristické indické aroma a je k dostání v asijských obchodech.