Lilková pomazánka na arabský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilková pomazánka na arabský způsob
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zlamalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 37561 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
17 g | Česnek |
1 g | Chilli omáčka |
1 kg | Lilek |
40 g | Olej olivový extra panenský |
0,5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 791,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 92,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilková pomazánka na arabský způsob postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, propíchneme a zakapeme olivovým olejem. Na plechu s nepřilnavým povrchem pečeme na střední stupeň, dokud nejsou lilky zcela propečené a měkké. |
2 | Lilky necháme zchladnout a poté z nich opatrně stáhneme jemnou kůžičku. Lilky spolu s česnekem a olejem rozmixujeme do kaše bez hrudek. |
3 | Osolíme a ochutíme chilli omáčkou. Necháme vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Může ozdobit nasekanou petrželovou natí a paprikou nakrájenou na tenké plátky.