Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37562
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
160 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
220 g Mrkev kořen
40 ml Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
1,5 kg Srnčí maso
5 g Sůl
300 ml Vývar z hovězích kostí
25 g Želé rybízové
Marináda
1 stroužek Česnek
10 g Citronová kůra
5 g Jalovec
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
10 g Pomerančová kůra
10 g Tymián čerstvý
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 641kJ
4% Sacharidy 16 g
172% Tuky 129 g
39% Sodík 785 mg
125% Bílkoviny 70 g

Srnčí na víně postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme víno, pomerančovou a citronovou kůru, kuličky jalovce, pepře, drcený česnek, tymián a petržel. Srnčí v marinádě

2

obalíme a necháme je 2-3 dny v chladničce marinovat, občas maso obrátíme.

3

Maso vyndáme z marinády a osušíme, marinádu přecedíme a uchováme.

4

V hlubokém pekáči rozehřejeme máslo s olejem. Když začne máslo

5

pěnit, přidáme srnčí a zprudka je 5 minut smažíme. Ze všech stran opečené maso z pekáče vyndáme.

6

Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme do něj nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přikryjeme a velmi zvolna 10 minut smažíme. Na vrstvy zeleniny vložíme srnčí, přilijeme vývar, scezenou marinádu, podle chuti sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme vrstvou nepropustného papíru, přes něj dáme pokličku a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Srnčí můžeme dusit i na sporáku.

7

Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče přecedíme. Přidáme rybízové želé a povaříme, až je omáčka hladká. Srnčí nakrájíme na plátky, klademe na nahřáté talíře. Přelijeme omáčkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept