Srnčí po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí po myslivecku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 37563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Celer řapíkatý |
150 g | Hříbky čerstvé |
130 g | Karotka |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 kg | Srnčí maso |
5 g | Sůl |
Marináda | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
150 g | Cibule |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
20 g | Petržel - nať |
450 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hříbky čerstvé, Karotka, Sůl, Bobkový list, Cibule, Olej slunečnicový, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí maso, Nové koření mleté, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme červené víno, olej, nakrájenou cibuli, nové koření, snítky petržele a bobkový list. Kostky srnčího s marinádou promícháme, přikryjeme a necháme 2 dny v chladničce marinovat. Občas je obrátíme. |
2 | Srnčí a cibuli vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu přecedíme |
3 | a uchováme. |
4 | V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme srnčí s cibulí a 3-5 minut smažíme. Vyjmeme a necháme v teple. |
5 | Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme nakrájený celer s houbami a 2-3 minut podusíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, přidáme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přiléváme marinádu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Zahuštění moukou můžeme vynechat a srnčí upravovat jen na zelenině a houbách. |
6 | Do pekáče dáme srnčí, cibuli, celer, houby, osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme na 1 1/2 hodiny dusit do předehřáté trouby při 160°C. |
7 | Vložíme karotku a podusíme ještě asi 30 minut doměkka. Servírujeme. |