Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 37563
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Celer řapíkatý
150 g Hříbky čerstvé
130 g Karotka
30 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
1 kg Srnčí maso
5 g Sůl
Marináda
1 ks Bobkový list
150 g Cibule
1 kávová lžička Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
20 g Petržel - nať
450 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
6% Sacharidy 20 g
17% Tuky 13 g
36% Sodík 716 mg
105% Bílkoviny 59 g

Srnčí po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme červené víno, olej, nakrájenou cibuli, nové koření, snítky petržele a bobkový list. Kostky srnčího s marinádou promícháme, přikryjeme a necháme 2 dny v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.

2

Srnčí a cibuli vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu přecedíme

3

a uchováme.

4

V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme srnčí s cibulí a 3-5 minut smažíme. Vyjmeme a necháme v teple.

5

Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme nakrájený celer s houbami a 2-3 minut podusíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, přidáme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přiléváme marinádu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Zahuštění moukou můžeme vynechat a srnčí upravovat jen na zelenině a houbách.

6

Do pekáče dáme srnčí, cibuli, celer, houby, osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme na 1 1/2 hodiny dusit do předehřáté trouby při 160°C.

7

Vložíme karotku a podusíme ještě asi 30 minut doměkka. Servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept