Recept

Rostbíf s vinnou šťávou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 37565

Ingredience

150 g Cibule
3,2 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Šťáva
150 ml Hovězí vývar základní
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 995 kcal
Kilojoule 4 165kJ
1% Sacharidy 3 g
91% Tuky 68 g
25% Sodík 501 mg
148% Bílkoviny 83 g

Rostbíf s vinnou šťávou postup přípravy receptu:

1

Roštěnou osolíme, opepříme, potřeme máslem a poprášíme moukou. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Přidáme rozčtvrcenou cibuli. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 200°C.

2

Maso potřeme vypečenou šťávou a ztlumíme oheň na 180°C .

3

Často potíráme a pečeme dále podle chuti: krvavý rostbíf 1 1/2 hodiny, středně upečený 1 3/4 hodiny, propečený 2 hodiny. Můžeme se také řídit podle teploměru — teploty jsou 60°C, 70°C a 75°C.

4

Rostbíf dáme na prkénko, zaryjeme fólií a necháme stát na teplém místě.

5

Ze šťávy na pekáči sebereme přebytečný tuk. Pekáč postavíme na sporák, přilijeme víno a vývar a průběžně promícháváme a přivedeme k varu, aby se rozpustily všechny připečeniny. Potom ještě 5 minut zvolna vaříme, až má šťáva správnou hustotu.

6

Šťávu ochutnáme, osolíme a opepříme a přecedíme ji do omáčníku.

Poznámka

Rostbíf nakrájíme a podáváme se šťávou z pečení, křenovou šlehačkou a yorkshirským pudinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept