Recept

Hovězí pečeně na zimní zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37566

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
560 g Cibule
1,2 kg Hovězí kýta
200 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
250 g Tuřín
20 g Tymián čerstvý
150 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
5% Sacharidy 17 g
134% Tuky 101 g
24% Sodík 486 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí pečeně na zimní zelenině postup přípravy receptu:

1

V pekáči rozpálíme olej. Přidáme maso a 10 minut je v oleji smažíme dohněda.

2

Maso z pekáče vyndáme a dáme do něj kousky cibule, nakrájený tuřín, celer a kolečka mrkve. Zamícháme a za občasného míchání ji 5 minut za mírné teploty smažíme.

3

Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Zeleninu shrneme k okrajům kastrolu, maso položíme doprostřed.

4

Přidáme víno a odměřené množství vody, přidáme petržel, tymián, bobkový list, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom zakryjeme těsnou poklicí a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 150°C, až maso změkne. Teploměr by měl ukazovat 75°C (propečené maso). Nejrychleji maso udusíme na sporáku.

5

Maso přemístíme na vyhřátou mísu, přikryjeme a udržujeme teplé.

6

Šťávu se zeleninou scedíme. Zeleninu dáme k masu. Je-li šťávy málo, necháme ji se zeleninou. Řídkou šťávu svaříme na hustotu typickou pro masovou šťávu. Dokořeníme ji a přecedíme do vyhřátého omáčníku. Maso pokrájíme na proužky a prohřejeme. Podáváme se zeleninou a masovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept