Mexické hovězí žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexické hovězí žebírka
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Hovězí žebra |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Sůl |
Marináda | |
---|---|
5 stroužek | Česnek |
450 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Kmín mletý |
750 ml | Omáčka k masu mexická |
2 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
40 ml | Šťáva citrónová |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 832,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí žebra, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Sůl, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Omáčka k masu mexická, Omáčka pikantní worcesterová, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexické hovězí žebírka postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme mexickou omáčku, světlé pivo, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku, nakrájenou cibuli, drcený česnek, hnědý cukr, kmín a zázvor. Maso vložíme do marinády, několikrát je obrátíme, volně přikryjeme a necháme 1-2 dny v chladničce marinovat. |
2 | Maso z marinády vyndáme, marinádu uchováme, maso osušíme papírovými ubrousky. |
3 | V pekáči rozpálíme olej a maso na něm dohněda smažíme ze všech stran. |
4 | Pokud užíváme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Přilijeme marinádu, přikryjeme a 2 1/2-3 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Podle potřeby maso během úpravy podléváme teplou vodou. Teploměr by měl ukazovat 75°C (propečené maso). |
5 | Pekáč vyjmeme z trouby a necháme 15-20 minut stát. Maso nakrájíme na plátky. Šťávu okořeníme cayenským pepřem, případně solí a prohřejeme ji. Maso narovnáme na mísu a zalijeme šťávou. |