Jablkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové řezy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3757 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
6 ks | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
1 hrst | Mandle |
350 g | Mouka polohrubá |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tuk Hera jedlý |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 294,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Zpracujeme těsto z mouky, tvarohu, hery, vejce, cukru a prášku do pečiva. Rozdělíme je na dva díly a rozválíme na placky. |
2 | Větší placku potřeme náplní z jablek, cukru, vanilkového cukru, vanilkového pudinku, rozinek a mandlí. |
3 | Překryjeme druhým dílem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
Vyzkoušela jsem tyto řezy a dávám palec nahoru. Místo mandlí jsem použila nesolené arašídy, moučník jsen musela nakrájet ještě trochu vlažný, ale doporučuji nechat pořádně vychladnout, aby náplň ztuhla.