Recept

Vařené hovězí s francouzskou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37570
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Brambory
1 kg Hovězí maso zadní
500 g Mrkev mladá celá mražená
20 g Petržel - nať
250 g Tuřín
Omáčka
2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčice
30 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
4 kávová lžička Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
7% Sacharidy 27 g
15% Tuky 11 g
24% Sodík 474 mg
65% Bílkoviny 37 g

Vařené hovězí s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Zprudka zahřejeme k varu. Potom stáhneme oheň.

2

Vaříme mírným varem asi 1 hodinu. Nejrychleji se maso uvaří v tlakovém hrnci.

3

Přidáme mrkvičky, rozpůlené brambory, nakrájenou vodnici a dále vaříme 40 minut, až maso i zelenina změknou.

4

Maso přendáme na nahřátou mísu, zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou a obložíme jí maso, mísu přikryjeme a udržujeme v teple.

5

Na omáčku v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, mícháme a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne.

6

Smícháme ocet s cukrem a sušenou hořčicí, směs přimícháme do omáčky, 1 minutu ji povaříme, potom dochutíme pepřem a solí.

7

Maso nakrájíme na plátky a se zeleninou je upravíme na vyhřáté talíře. Porce zalijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept