Vařené hovězí s francouzskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí s francouzskou omáčkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37570 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 kg | Hovězí maso zadní |
500 g | Mrkev mladá celá mražená |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Tuřín |
Omáčka | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčice |
30 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
4 kávová lžička | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
150 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 91,2mg |
Draslík | 586,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Tuřín, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev mladá celá mražená, Petržel - nať, Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Zprudka zahřejeme k varu. Potom stáhneme oheň. |
2 | Vaříme mírným varem asi 1 hodinu. Nejrychleji se maso uvaří v tlakovém hrnci. |
3 | Přidáme mrkvičky, rozpůlené brambory, nakrájenou vodnici a dále vaříme 40 minut, až maso i zelenina změknou. |
4 | Maso přendáme na nahřátou mísu, zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou a obložíme jí maso, mísu přikryjeme a udržujeme v teple. |
5 | Na omáčku v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, mícháme a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. |
6 | Smícháme ocet s cukrem a sušenou hořčicí, směs přimícháme do omáčky, 1 minutu ji povaříme, potom dochutíme pepřem a solí. |
7 | Maso nakrájíme na plátky a se zeleninou je upravíme na vyhřáté talíře. Porce zalijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou petrželovou natí. |