Hovězí ve vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ve vývaru
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37571 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Chilli paprička |
300 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 kg | Hovězí maso zadní |
3 l | Hovězí vývar základní |
3 g | Nové koření celé |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 551,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Ocet kvasný lihový, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ve vývaru postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme do velkého hrnce, zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Dále vaříme zvolna, přikryjeme a 1 1/2 hodiny zvolna vaříme. |
2 | Vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, nasekané chilli papričky, polovinu petrželové natě, ocet, worcesterskou omáčku, cukr, směs pepře, skořici, tymián, nové koření a podle chuti sůl. |
3 | Zakryjeme a 2 hodiny znova zvolna vaříme, aby maso bylo velmi měkké. |
4 | Maso vyjmeme z vývaru a udržujeme teplé. |
5 | Vývar asi 10 minut svařujeme i se zeleninou na 300 ml. Osolíme, opepříme, případně přidáme ocet. Maso nakrájíme na silné plátky. Porce zalijeme šťávou se zeleninou a posypeme petrželovou natí. |