Recept

Rostbíf s pečenou zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37572

Ingredience

1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olivová pasta černá
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
Zelenina
2 kávová lžička Balsamico ocet
380 g Cuketa
250 g Fenykl sladký - hlíza
250 g Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
180 g Paprika červená
180 g Paprika žlutá
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 450kJ
4% Sacharidy 14 g
50% Tuky 38 g
25% Sodík 508 mg
79% Bílkoviny 44 g

Rostbíf s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso potřeme pastou z tmavých oliv a obalíme v roztlučeném pepři.

2

Na pekáč vlijeme olej a v předehřáté troubě jej při 230 °C rozehřejeme.

3

Používáme-li teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa, maso položíme na pekáč a 20 minut pečeme.

4

Stáhneme oheň na 220°C a pečeme podle chuti: krvavé maso 15 minut, středně upečené 20 minut, dobře propečené 25 minut. Podle teploměru je to 60°C, 70°C a 75°C. Maso necháme vychladnout.

5

Připravíme salát z opečené zeleniny: do velké mísy nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený lilek, cukety, fenykl, červenou a žlutou papriku a zeleninu s olejem, zlehka mícháme.

6

Zeleninu dáme na pekáč, dochutíme pepřem a solí a 30 minut doměkka pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení zeleninu jednou obrátíme. Necháme vychladnout, potom ji promícháme s balsamikovým octem.

7

Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se salátem z opečené zeleniny, zdobíme petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept