Rostbíf s pečenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf s pečenou zeleninou
Rostbíf s pečenou zeleninou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivová pasta černá |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
Zelenina | |
---|---|
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
380 g | Cuketa |
250 g | Fenykl sladký - hlíza |
250 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
180 g | Paprika červená |
180 g | Paprika žlutá |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Olivová pasta černá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf s pečenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme pastou z tmavých oliv a obalíme v roztlučeném pepři. |
2 | Na pekáč vlijeme olej a v předehřáté troubě jej při 230 °C rozehřejeme. |
3 | Používáme-li teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa, maso položíme na pekáč a 20 minut pečeme. |
4 | Stáhneme oheň na 220°C a pečeme podle chuti: krvavé maso 15 minut, středně upečené 20 minut, dobře propečené 25 minut. Podle teploměru je to 60°C, 70°C a 75°C. Maso necháme vychladnout. |
5 | Připravíme salát z opečené zeleniny: do velké mísy nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený lilek, cukety, fenykl, červenou a žlutou papriku a zeleninu s olejem, zlehka mícháme. |
6 | Zeleninu dáme na pekáč, dochutíme pepřem a solí a 30 minut doměkka pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení zeleninu jednou obrátíme. Necháme vychladnout, potom ji promícháme s balsamikovým octem. |
7 | Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se salátem z opečené zeleniny, zdobíme petrželovou natí. |