Hovězí Wellington - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí Wellington
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37573 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1,5 kg | Hovězí svíčková |
400 g | Listové těsto |
45 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
175 g | Paštika játrová |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 187,0mg |
Draslík | 816,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 757,4mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Paštika játrová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí Wellington postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené a opepřené maso a zprudka je ze všech stran dohněda smažíme. |
2 | Maso dáme na pekáč a pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C podle chuti: krvavé maso 25 minut, středně upečené 30 minut a dobře propečené 40 minut. Necháme úplně vychladnout. |
3 | Zatím ve woku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a žampiony a 3 minuty je průběžně promícháváme a smažíme. Zvýšíme teplotu a smažíme dál, až se odpaří všechna tekutina. Směs necháme úplně vychladnout. |
4 | K žampionům a cibuli přidáme játrovou paštiku a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí. Maso obalíme směsí a zavineme do těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem. |
5 | Pečeme 45 minut při 220°C, až je těsto křupavé a dozlatova propečené. Po 30 minutách těsto přikrýváme fólií, aby příliš nezhnědlo. Necháme asi 10 minut stát, potom nakrájíme na plátky |
6 | a podáváme s omáčkou. |