Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37573
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
1,5 kg Hovězí svíčková
400 g Listové těsto
45 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
175 g Paštika játrová
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 489kJ
6% Sacharidy 21 g
35% Tuky 26 g
26% Sodík 512 mg
88% Bílkoviny 49 g

Hovězí Wellington postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej, vložíme do něj osolené a opepřené maso a zprudka je ze všech stran dohněda smažíme.

2

Maso dáme na pekáč a pečeme je v předehřáté troubě při 220 °C podle chuti: krvavé maso 25 minut, středně upečené 30 minut a dobře propečené 40 minut. Necháme úplně vychladnout.

3

Zatím ve woku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a žampiony a 3 minuty je průběžně promícháváme a smažíme. Zvýšíme teplotu a smažíme dál, až se odpaří všechna tekutina. Směs necháme úplně vychladnout.

4

K žampionům a cibuli přidáme játrovou paštiku a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí. Maso obalíme směsí a zavineme do těsta. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Pečeme 45 minut při 220°C, až je těsto křupavé a dozlatova propečené. Po 30 minutách těsto přikrýváme fólií, aby příliš nezhnědlo. Necháme asi 10 minut stát, potom nakrájíme na plátky

6

a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept