Ricotto-pistáciové pralinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricotto-pistáciové pralinky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 37576 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
10 ml | Mléko plnotučné |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pistácie |
250 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 268,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pistácie, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricotto-pistáciové pralinky postup přípravy receptu:
1 | V mixéru najemno rozmělníme polovinu pistáciových oříšků, druhou půklu nasekáme nožem nahrubo. Ricottu, nastrouhaný parmezán, rozemleté pistácie utřeme s mlékem a lžící oleje v misce na hladkou směs. Osolíme, opepříme a dvěma lžičkami z ní tvarujeme pralinky. Ty pak obalíme v nasekaných pistáciích a dáme ztuhnout nejméně 30 minut do chladničky na tácu pokrytém fólií. |