Recept

Steak s béarnskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37580

Ingredience

400 g Hovězí svíčková
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Omáčka
10 g Estragon
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ocet estragonový
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Šalotka
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 634kJ
2% Sacharidy 8 g
83% Tuky 62 g
61% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Steak s béarnskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na pánev nalijeme 4 polévkové lžíce estragonového octa, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a 1 lžíci nasekaného estragonu. Povaříme, až zůstane asi třetina tekutiny. Necháme zchladnout. Do misky postavené v hrnci s vroucí vodou dáme 2 žloutky, přilijeme ochucený ocet a směs šleháme, až zhoustne a pění.

2

Rozpustíme 100 g másla a postupně je do omáčky přiléváme, stále šleháme, až omáčka zhoustne. Dochutíme pepřem a solí.

3

Svíčkovou příčně rozpůlíme. Poloviny osolíme, z jedné strany potřeme rozehřátým máslem a opepříme.

4

Porce položíme omaštěnou stranou vzhůru 7 cm pod horký gril a 2 minuty je dohněda grilujeme. Potom je obrátíme, potřeme máslem, opepříme a dohněda grilujeme 2 minuty z druhé strany.

5

Snížíme teplotu a grilujeme ještě 4-5 minut, mezitím jednou obrátíme a stále potíráme máslem. Hotové zakryjeme a necháme 5 minut stát. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s béarnskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept