Kuřecí biftečky v omeletě s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí biftečky v omeletě s chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
200 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 186,7mg |
Draslík | 551,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí biftečky v omeletě s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme chřest, který oloupeme a v osolené vodě uvaříme. Do vody můžeme přidat trošku citrónové šťávy a cukru. |
2 | Jako další si připravíme kuřecí maso. Omyjeme, nakrájíme plátečky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Potom maso vložíme do pánve a osmažíme. |
3 | Osmažené maso vyjmeme ven z pánve. Do šťávy přilijeme trošku vody a prohřejeme. |
4 | V druhé pánvi si rozehřejeme olej a na něm usmažíme omeletu, do které patří vejce rozšlehané s troškou soli a strouhankou. Můžeme přidat posekané bylinky. |
5 | Omeletu tvoříme tak, že na ni rozložíme chřest s masem a zavineme. |
6 | Cibuli nakrájíme na kolečka. Z každé strany omelety navlečeme kolečko cibule, které nám omeletu drží vcelku. |
Poznámka
Bylinky - petrželka, lístky kopřivy, pažitka.