Steak Kleopatra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak Kleopatra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37587 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
700 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 108,8mg |
Draslík | 664,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak Kleopatra postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa dáme mezi mikrotenovou fólii a naklepeme je na sílu 5 mm. Osolíme je. |
2 | Rozpálíme v oleji máslo. Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé strany opečeme dohněda. Sejmeme je z pánve a přikryjeme alobalem, aby nevychladly. |
3 | Na pánev dáme nakrájenou cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty dusíme. |
4 | Maso vrátíme na pánev a flambujeme je s koňakem. Když plameny dohasnou, steaky podáváme. |