Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 37587
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
300 ml Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Koňak Armaňak
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
1% Sacharidy 5 g
49% Tuky 37 g
44% Sodík 886 mg
68% Bílkoviny 38 g

Steak Kleopatra postup přípravy receptu:

1

Plátky masa dáme mezi mikrotenovou fólii a naklepeme je na sílu 5 mm. Osolíme je.

2

Rozpálíme v oleji máslo. Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé strany opečeme dohněda. Sejmeme je z pánve a přikryjeme alobalem, aby nevychladly.

3

Na pánev dáme nakrájenou cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty dusíme.

4

Maso vrátíme na pánev a flambujeme je s koňakem. Když plameny dohasnou, steaky podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept