Jednoduchý recept

Staročeská pečená krkovička

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 376
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
200 g Cibule
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sůl
120 g Tuk
1000 g Vepřová krkovička
500 ml Voda pitná
0,7 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 637kJ
2% Sacharidy 8 g
44% Tuky 33 g
60% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Staročeská pečená krkovička postup přípravy receptu:

1

Z vepřové krkovičky odsekáme výčnělky kostí a část obratlů. Maso omyjeme, potřeme mletým zázvorem a po všech stranách opečeme na části horkého tuku.

2

Na zbylém tuku dozlatova osmažíme omytý a na hrubo nakrájený celer a očištěnou, nasekanou cibuli.

3

Na základ vložíme opečené maso, podlijeme vodou a pečeme doměkka.

4

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, rozšleháme, provaříme a šťávu podle chuti dosolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept