Jednoduchý recept

Skořicové koblihy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37600
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

60 g Cukr moučkový
50 g Cukr skořicový
15 g Kypřicí prášek do pečiva
80 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
30 ml Rum
120 g Sádlo škvařené
15 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 023kJ
23% Sacharidy 84 g
49% Tuky 36 g
5% Sodík 102 mg
27% Bílkoviny 15 g

Skořicové koblihy postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přisypeme skořici, špetku soli, přidáme vejce, sádlo a přilijeme mléko s rumem. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 10 minut odležet. Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme silnější kolečka.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme koblihy z obou stran dozlatova. Koblihy vyjmeme, odložíme na savý papír a necháme vychladnout.

3

Koblihy rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept