Žemle smažené s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemle smažené s povidly
Žemle smažené s povidly
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37601 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
160 g | Povidla švestková |
160 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 59,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Povidla švestková, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemle smažené s povidly postup přípravy receptu:
1 | Budeme potřebovat žemle bez kmínu a soli. Žemle podélně rozkrojíme na dvě poloviny, každou polovinu zevnitř trochu namočíme v mléce, pomažeme povidly a znovu slepíme do původního tvaru. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce a celé žemle v této směsi na vteřinu namočíme a nakonec obalíme ve strouhance. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo a jednotlivé žemle v něm osmažíme dozlatova. Žemle vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé podáváme. |