Jednoduchý recept

Žemle smažené s povidly

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 37601
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Cukr moučkový
80 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
160 g Povidla švestková
160 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
26% Sacharidy 92 g
29% Tuky 22 g
15% Sodík 293 mg
21% Bílkoviny 12 g

Žemle smažené s povidly postup přípravy receptu:

1

Budeme potřebovat žemle bez kmínu a soli. Žemle podélně rozkrojíme na dvě poloviny, každou polovinu zevnitř trochu namočíme v mléce, pomažeme povidly a znovu slepíme do původního tvaru. Ve zbylém mléce rozkvedláme vejce a celé žemle v této směsi na vteřinu namočíme a nakonec obalíme ve strouhance.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a jednotlivé žemle v něm osmažíme dozlatova. Žemle vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept