Kuřecí roládky s vepřovou panenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roládky s vepřovou panenkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
250 g | Vepřová panenka |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 85,6mg |
Draslík | 611,1mg |
Vláknina | 908,3mg |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Vepřová panenka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roládky s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové a kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Oba pláty masa na sebe položíme, zarolujeme, nakrájíme na pruhy a každý pruh napíchneme na jehlu nebo na špejli. Maso osolíme a opepříme, posypeme tymiánem. |
2 | Na rozpáleném oleji maso osmahneme. Po osmažení maso vyndáme ven z pánve. |
3 | Do šťávy v pánvi přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme. |
4 | Jakmile cibule zezlátne, zalijeme ji vodou, ve které jsme rozmíchali mouku a víno. Přidáme tymián, osolíme a opepříme. |
5 | Zahuštěnou šťávu můžeme zjemnit máslem. |