Zapékaná štika na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná štika na smetaně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
2 g | Muškátový oříšek |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
1200 g | Štika obecná |
7 g | Sůl |
6 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 228,0mg |
Draslík | 337,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 942,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový oříšek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná štika na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Štiku očistíme, vykucháme a osolíme a opepříme vně i uvnitř. Vložíme do vymazaného pekáče, poklademe plátky másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut. Poté zalijeme zakysanou smetanou a pečeme zvolna dalších 35 minut. Když je štika upečená, rozdělíme na porce, pokapeme citronovou šťávou a posypeme muškátovým oříškem a zalijeme vypečenou šťávou. Podáváme ozdobené kolečkem citronu a snítkou petrželky. |