Pórkové suflé s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkové suflé s bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37611 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Jogurt krémový bílý natur |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1,3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 305,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Ořechy vlašské, Oregano sušené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkové suflé s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme olej a přidáme nasekané pórky, které osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni podusíme 5 minut. |
2 | V mixéru rozmixujeme vlašské ořechy, přidáme k nim pórkovou směs a zpracujeme na pyré. Přendáme do misky. |
3 | Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. |
4 | Mícháme jogurt, oregano, majoránku a žloutky, dokud se nespojí. Do pórkového pyré přelijeme žloutkovou směs. Osolíme, opepříme a promícháme. |
5 | Z bílků v jiné misce vyšleháme tuhý sníh, který poté vmícháme do pórkové směsi. Směs přendáme do tukem vymazané formy na nákyp a formu dáme do trouby na rozehřátý plech. |
6 | V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů. |
7 | Ihned podáváme. |