Kuřecí stehna na paprice a pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na paprice a pivě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37614 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kečup |
10 g | Klobása vepřová |
400 g | Kuře |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 kávová lžička | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 294,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Klobása vepřová, Kuře, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na paprice a pivě postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Maso lehce naklepeme. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Klobásu nakrájíme na kolečka. |
3 | Do misky k masu přidáme cibuli, klobásu, přilijeme olej, přidáme papriku, pepř a vegetu. |
4 | Vše smícháme a necháme uležet. |
5 | Po odležení maso vložíme do pekáčku, přikryjeme alobalem a půl hodiny pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
6 | Po 30 minutách pečení sundáme alobal a přilijeme pivo a přidáme kečup a hořčici. |
7 | Ještě 25 minut zapékáme. |
Poznámka
Kečup můžeme nahradit rajským protlakem nebo čerstvými rajčaty. Doporučujeme maso naložit na 24 hodin. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. Při dopékání je možno přidat nakrájená rajčata a čerstvou papriku.