Jednoduchý recept

Gratinovaná zelenina a brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37615

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
4,5 dl Jogurt krémový bílý natur
1 ks Lilek
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
500 g Sýr sójový - Tofu
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná
3 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 659kJ
11% Sacharidy 39 g
23% Tuky 18 g
31% Sodík 612 mg
43% Bílkoviny 24 g

Gratinovaná zelenina a brambory postup přípravy receptu:

1

Pokrájené brambory uvaříme v hrnci s vroucí vodou, až změknou. Necháme okapat a dáme stranou.

2

Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, mouku a rajčatový protlak a povaříme asi minutu. Vmícháme postupně vývar a přivedeme k varu. Podusíme 10 minut.

3

Do zapékací mísy dáme vrstvu plátků z brambor. Naneseme na ně směs tofu, na tofu naklademe vrstvu z plátků rajčat, lilků a zbylých plátků brambor. Směs z tofu musí být zakrytá.

4

Smícháme v misce jogurt a rozšlehaná vejce, osolíme a opepříme. Jogurtovou omáčku naneseme na plátky brambor.

5

Pečeme v předehřáté troubě 40 minut, při teplotě 190 stupňů. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept