Gratinovaná zelenina a brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná zelenina a brambory
Gratinovaná zelenina a brambory
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 37615 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4,5 dl | Jogurt krémový bílý natur |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Sýr sójový - Tofu |
2 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 943,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná zelenina a brambory postup přípravy receptu:
1 | Pokrájené brambory uvaříme v hrnci s vroucí vodou, až změknou. Necháme okapat a dáme stranou. |
2 | Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, mouku a rajčatový protlak a povaříme asi minutu. Vmícháme postupně vývar a přivedeme k varu. Podusíme 10 minut. |
3 | Do zapékací mísy dáme vrstvu plátků z brambor. Naneseme na ně směs tofu, na tofu naklademe vrstvu z plátků rajčat, lilků a zbylých plátků brambor. Směs z tofu musí být zakrytá. |
4 | Smícháme v misce jogurt a rozšlehaná vejce, osolíme a opepříme. Jogurtovou omáčku naneseme na plátky brambor. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě 40 minut, při teplotě 190 stupňů. Ihned podáváme. |