Jednoduchý recept

Zelňáky s kuřecím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37619

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
400 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 263 mg
61% Bílkoviny 34 g

Zelňáky s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme zelí. Kysané zelí scedíme a je-li dlouhé, překrájíme ho. Potom do zelí přidáme vejce, mouku, pivo, kmín a trochu soli a vytvoříme těstíčko.

2

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme. Osolíme a opepříme.

3

V pánvi si rozpálíme polovinu dávky oleje a maso na něm prudce osmahneme. Potom ho děrovanou naběračkou vyndáme ven z pánve.

4

V jiné pánvi si rozehřejeme zbylý olej. Ze zelného těsta si uděláme placičku, na tu dáme plátek masa. Maso překryjeme druhou zelnou placičkou, dbáme při tom na to, aby se těstíčko spojilo i po bocích. Opékáme na oleji z obou stran.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept