Zelňáky s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňáky s kuřecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín drcený |
400 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 167,1mg |
Draslík | 562,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 40,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňáky s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme zelí. Kysané zelí scedíme a je-li dlouhé, překrájíme ho. Potom do zelí přidáme vejce, mouku, pivo, kmín a trochu soli a vytvoříme těstíčko. |
2 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme. Osolíme a opepříme. |
3 | V pánvi si rozpálíme polovinu dávky oleje a maso na něm prudce osmahneme. Potom ho děrovanou naběračkou vyndáme ven z pánve. |
4 | V jiné pánvi si rozehřejeme zbylý olej. Ze zelného těsta si uděláme placičku, na tu dáme plátek masa. Maso překryjeme druhou zelnou placičkou, dbáme při tom na to, aby se těstíčko spojilo i po bocích. Opékáme na oleji z obou stran. |