Medový perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový perník
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3762 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 ks | Cukr vanilka |
1 hrst | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Med včelí |
400 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná celozrnná |
33,8 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
120 g | Ovesné vločky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 346,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 28,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Hrozinky, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ovesné vločky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medový perník postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse všechny ingredience - citronovou kůru, cukr, hrozinky, kakao, perníkové koření, kypřící prášek do pečiva, med, mléko, mouky, olej, ovesné vločky a vejce. |
2 | Vše promícháme. |
3 | Hustší těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme. Perník můžeme potřít marmeládou. |