Japonské kořeněné nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonské kořeněné nudle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37622 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
100 g | Fazolové lusky zelené |
175 g | Mrkev kořen |
500 g | Nudle čínské vaječné |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 l | Voda pitná |
350 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 266,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Nudle čínské vaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Japonské kořeněné nudle postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme japonské nudle a povaříme 3 minuty. Poté necháme okapat. Nudle promícháme se sezamovým olejem a semínky. |
2 | Ve woku rozpálíme slunečnicový olej, přidáme plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a 5 minut smažíme. Přidáme chilli omáčku a povaříme 2 minuty. |
3 | Do woku přidáme sezamové nudle, promícháme a prohřejeme. |
4 | Japonské nudle podáváme s kořeněnou zeleninou, posypané plátky jarní cibulky. |