Recept

Rizoto s rukolou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 37623
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,3 l Alpro soya cuisine
1 stroužek Česnek
100 g Cibule
500 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rukola
250 g Rýže loupaná
2 špetka Sůl
3 ks Tymián čerstvý
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 206kJ
22% Sacharidy 78 g
24% Tuky 18 g
32% Sodík 646 mg
30% Bílkoviny 17 g

Rizoto s rukolou a houbami postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby a rukolu očistíme. Houby nakrájíme na kousky a rukolu omyjeme a necháme okapat.

2

Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme houby, ze všech stran je opečeme, poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.

3

Do hrnce dáme rýži a tymián a krátce osmahneme. Poté zalijeme polovinou zeleninového vývaru a okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem. Za občasného zamíchání asi 15 minut povaříme. Přitom po částech přiléváme zbývající zeleninový vývar a Alpro soja Cuisine.

4

Přidáme houby, rizoto povaříme a vmícháme do něj nakrájenou rukolu a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept