Tofu sladkokyselé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu sladkokyselé
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37630 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
125 g | Fazolové klíčky |
75 g | Fazolové lusky zelené |
8 ks | Klasy kukuřice mražené |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
450 g | Sýr sójový - Tofu |
2,3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 1,0mg |
Draslík | 270,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cukr třtinový, Fazolové klíčky, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Olej rostlinný, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klasy kukuřice mražené, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Solamyl - bramborový škrob, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tofu sladkokyselé postup přípravy receptu:
1 | Celer pokrájíme na plátky, mrkev na proužky a papriku na kostičky. Napříč na poloviny rozkrojíme zelené fazolové lusky. |
2 | Rozpálíme olej ve woku a přidáme utřený česnek, mrkev, celer, papriku, zelené fazolky a kukuřičné klásky a smažíme 4 minuty. Přidáme fazolové klíčky a tofu a povaříme 2 minuty. |
3 | Cukr, vinný ocet, rajčatový protlak, Solamyl a vývar smícháme a přidáme do pánve. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.