Noky z bramborového těsta kynuté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z bramborového těsta kynuté
Noky z bramborového těsta kynuté
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37634 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
30 g | Cukr moučkový |
100 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
30 g | Droždí |
30 g | Máslo čerstvé |
240 g | Med včelí |
350 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 327,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr moučkový, Droždí, Med včelí, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z bramborového těsta kynuté postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku s cukrem, přisypeme rozdrobené droždí, přidáme vejce, změklé máslo, rozmačkané vařené brambory a zalijeme 150 ml vlažného mléka. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Těsto prohněteme a odtrháváme z něj stejně velké kousky, z nich uválíme podlouhlé noky. |
2 | Plech vymažeme tukem a noky na něj vyskládáme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 30 minut. Nyní je polijeme zbylým mlékem, posypeme vanilkovým cukrem a ještě krátce zapečeme. |
3 | Noky rozdělíme na talířky a doplníme medem. |