Jednoduchý recept

Roláda škvarková

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 37636

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
50 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
50 g Droždí
100 ml Mléko polotučné
1500 g Mouka polohrubá
200 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
30 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové škvarky

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 983kJ
24% Sacharidy 88 g
32% Tuky 24 g
8% Sodík 161 mg
67% Bílkoviny 38 g

Roláda škvarková postup přípravy receptu:

1

Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku krupicového cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2

V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme vejce, změklé sádlo, špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny vykynout.

3

Těsto rozválíme na středně silný plát, posypeme ho rovnoměrně škvarky, zavineme do rolády, necháme ještě pár minut kynout a pak roládu nakrájíme na slabé plátky.

4

Plech pomažeme tukem, plátky rolády na něj vyskládáme, potřeme žloutkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut.

5

Upečenou roládu rozdělíme na talířky posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept