Roláda škvarková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda škvarková
Roláda škvarková
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37636 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
50 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
50 g | Droždí |
100 ml | Mléko polotučné |
1500 g | Mouka polohrubá |
200 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 113,9mg |
Draslík | 214,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda škvarková postup přípravy receptu:
1 | Do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, špetku krupicového cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek. |
2 | V míse promícháme mouku s moučkovým cukrem, přidáme vejce, změklé sádlo, špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny vykynout. |
3 | Těsto rozválíme na středně silný plát, posypeme ho rovnoměrně škvarky, zavineme do rolády, necháme ještě pár minut kynout a pak roládu nakrájíme na slabé plátky. |
4 | Plech pomažeme tukem, plátky rolády na něj vyskládáme, potřeme žloutkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut. |
5 | Upečenou roládu rozdělíme na talířky posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |