Svíčková se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková se žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37640 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí svíčková |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
150 g | Šalotka |
300 ml | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme na nudličky nakrájené maso a 5 minut je dohněda smažíme. Opékat můžeme i po částech. Děrovanou naběračkou maso z vyjmeme. |
2 | Na pánev dáme rozčtvrcené šalotky a rozpůlené žampiony a 5 minut je smažíme, až změknou. |
3 | Do pánev vrátíme maso podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme zakysanou smetanou a opatrně maso ohřejeme. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme. |