Recept

Hovězí steak s pečenou paprikou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37641

Ingredience

700 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Marináda
2 polévková lžíce Limetková šťáva
3 g Nové koření mleté
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
Omáčka
60 g Cibule
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
160 g Paprika zelená
160 g Paprika červená
25 g Petržel - nať
90 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 752kJ
2% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 221 mg
72% Bílkoviny 41 g

Hovězí steak s pečenou paprikou postup přípravy receptu:

1

Marináda: rozehřejeme olej, přidáme nové koření a pepř. Odstavíme, necháme vychladnout a přilijeme limetkovou šťávu. Do mísy dáme steaky a potřeme je marinádou. Přikryjeme a necháme 8 hodin chladit, občas je obrátíme.

2

Omáčka: Papriky upečeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a 5 minut ji necháme dozlatova zpěnit.

3

Vložíme drcený česnek, nudličky papriky a 5 minut smažíme. Přidáme smetanu, část petržele a osolíme. Podusíme 3-5 minut, až se omáčka odpaří tak, že zeleninu pouze pokrývá. Potom ji odstavíme.

4

Vyndáme steaky z marinády, necháme je okapat, ale ne úpině oschnout. Podle chuti je osolíme a opepříme. Na další pánvi rozehřejeme zbylý olej, vložíme bifteky a 3-6 minut je z každé strany smažíme. Potom je pokryjeme omáčkou z opečené papriky a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept