Jednoduchý recept

Kuřecí čtvrtky zapečené v alobalu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37647

Ingredience

100 g Anglická slanina
4 ks Bobkový list
1 ks Citrony
500 g Kuře
50 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 kávová lžička Směs koření na kuře
4 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 30%
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 892kJ
4% Sacharidy 15 g
64% Tuky 48 g
38% Sodík 769 mg
90% Bílkoviny 51 g

Kuřecí čtvrtky zapečené v alobalu postup přípravy receptu:

1

Připravíme si alobal velký tak, abychom do něj mohli zabalit 2 čtvrtky kuřete.

2

Do mléka vmícháme vejce, nastrouhaný sýr a strouhanku. Z těchto ingrediencí uděláme kašičku.

3

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a celé ho posypeme kořením na kuře. Potom ho potřeme ze všech stran kašičkou.

4

Na potřené kuře rozložíme plátky citronu, nakrájenou slaninu, oloupané a nakrájené žampiony, rajčata a bobkový list.

5

Potom kuře do alobalu zabalíme a pečeme, dokud není maso měkké. Ve středně vyhřáté troubě to bude přibližně hodinu. Pod kuřetem se vypeče vynikající šťáva. Kuře servírujeme společně s ní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept