Fajitas se svíčkovou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fajitas se svíčkovou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
500 g | Hovězí svíčková |
25 g | Koriandr čerstvý |
8 ks | Tortilla |
250 g | Zakysaná smetana |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
40 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín celý |
20 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Tequila silver |
Příloha | |
20 g | Chilli paprička zelená |
250 g | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
20 ml | Limetková šťáva |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 158g |
---|---|
Cholesterol | 56,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Hovězí svíčková, Koriandr čerstvý, Tortilla, Zakysaná smetana, Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Paprika mletá sladká, Pomerančová šťáva, Sůl, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tequila silver, Chilli paprička zelená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fajitas se svíčkovou postup přípravy receptu:
1 | Marináda: Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu, tequilu, nadrcený česnek, koriandr, chilli koření, mletou papriku, kmín, podle chuti sůl a pepř. Maso v marinádě několikrát obrátíme a necháme přes noc v chladničce marinovat. |
2 | Příloha: Smícháme rajčata, nakrájené ředkvičky, kolečka jarní cibulky, chilli papričky, koriandr a limetkovou šťávu. Zakryjeme a až do podávání necháme chladit. |
3 | Svíčkovou vyndáme z marinády a osušíme. Dáme ji 7-10 cm pod horký gril a grilujeme podle chuti: krvavé maso 3 minuty z každé strany, středně propečené 4 minuty a dobře propečené 5-6 minut. Přikryjeme fólií a necháme 5 minut stát. |
4 | Zatím ohřejeme tortilly podle návodu. |
5 | Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a posypeme koriandrem. Podáváme s tortillami, rajčatovou přílohou, na kostičky nakrájeným avokádem a zakysanou smetanou. |