Tarator k osvěžení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tarator k osvěžení
Tarator k osvěžení
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3765 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Okurka salátová |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 713,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 500,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tarator k osvěžení postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na kostičky nakrájíme salátovou okurku. |
2 | Nasekáme nahrubo ořechy, česnek rozdrtíme, nať kopru nakrájíme. |
3 | Našleháme jogurt, přidáme česnek, okurku, ořechy, kopr, pepř a sůl. Dáme vychladit do lednice. |
4 | Můžeme podávat i jako hlavní jídlo v teplých dnech. |
Okurku nekrájím, ale strouhám, jinak dělám stejně. Skvělé osvěžení v horkých letních dnech, které zasytí.