Kuřecí stehna nejen s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna nejen s brokolicí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Kuřecí stehna |
3 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
150 g | Pórek |
1 kávová lžička | Směs koření na kuře |
2 dl | Smetana sladká 12% |
2 g | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 špetka | Tymián čerstvý |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 815,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 202,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Směs koření na kuře, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Pórek, Smetana sladká 12%, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna nejen s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna opláchneme, očistíme a okořeníme. Brokolici, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Brokolici rozdělíme na růžičky. Potom zeleninu smícháme s rozdrceným česnekem a vše dáme do pekáčku. |
2 | Kuřecí stehna položíme na zeleninu a okořeníme směsí koření na kuře a čerstvým tymiánem. Vše pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není maso měkké. |
3 | Když je maso upečené, vyndáme ho z pekáče ven a šťávu se zeleninou rozmixujeme. |
4 | Potom ji vlijeme do kastrůlku, přidáme smetanu a společně povaříme. V této směsi roztavíme sýr a ještě můžeme přisolit. |
5 | Touto omáčkou poléváme maso. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je indiánská rýže.