Kuřecí maso s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37653 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 ml | Kečup |
8 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 g | Sůl |
220 ml | Voda pitná |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 472,2mg |
Vláknina | 927,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Kuřecí stehna, Med včelí, Paprika zelená, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a dáme do hrnce nebo vysoké pánve. |
2 | Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky nebo kolečka. |
3 | Tyto papriky nasypeme na kuřecí maso. |
4 | Potom si připravíme na kuře zálivku. Smícháme kuřecí vývar, jemný kečup, sójovou omáčku, med, rozdrcený česnek, pepř a pomerančovou šťávu. Vše promícháme. |
5 | Touto zálivkou zalijeme maso a necháme povařit. |
6 | Pod pokličkou dusíme maso alespoň hodinu. Po hodině přilijeme k masu ještě 200 ml vody a dusíme, dokud není maso měkké. |
7 | Když jsou stehna upečená, zahustíme omáčku zbylou vodou, ve které jsme rozmíchali Solamyl. |