Jednoduchý recept

Kuřecí maso s pomerančovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37653
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Cukr krupice
100 ml Kečup
8 ks Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 g Sůl
220 ml Voda pitná
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 861kJ
3% Sacharidy 12 g
33% Tuky 25 g
21% Sodík 428 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kuřecí maso s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a dáme do hrnce nebo vysoké pánve.

2

Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky nebo kolečka.

3

Tyto papriky nasypeme na kuřecí maso.

4

Potom si připravíme na kuře zálivku. Smícháme kuřecí vývar, jemný kečup, sójovou omáčku, med, rozdrcený česnek, pepř a pomerančovou šťávu. Vše promícháme.

5

Touto zálivkou zalijeme maso a necháme povařit.

6

Pod pokličkou dusíme maso alespoň hodinu. Po hodině přilijeme k masu ještě 200 ml vody a dusíme, dokud není maso měkké.

7

Když jsou stehna upečená, zahustíme omáčku zbylou vodou, ve které jsme rozmíchali Solamyl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept