Recept

Burgundská hovězí kýta

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37654
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
1 kg Hovězí kýta
150 ml Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
240 g Šalotka
250 g Slanina vepřová
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
300 ml Víno burgundské
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 220kJ
5% Sacharidy 19 g
65% Tuky 49 g
50% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Burgundská hovězí kýta postup přípravy receptu:

1

V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáváme na kostky nakrájené maso a dohněda je smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.

2

Do pekáče dáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji. Pak k ní přidáme šalotku a osmažíme ji dozlatova. Děrovanou naběračkou ji z tuku vyjmeme a dáme k masu.

3

Do pekáče vsypeme mouku, zamícháme a asi 2 minuty ji smažíme. Postupně přidáme vývar a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.

4

Do pekáče vrátíme maso a slaninu, přidáme nakrájenou petrželovou nať, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Přilijeme víno, přikryjeme a jednu a půl hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C.

5

Do pekáče dáme šalotky, přidáme celé drobné žampiony a 1 hodinu podusíme, až maso změkne.

6

Odstraníme petržel, tymián a bobkový list. Omáčku ochutnáme, přisolíme, připepříme a pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept