Jednoduchý recept

Houby s oříškovou drobenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37656
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Fenyklová semínka
350 g Houby čerstvé
25 g Mandle mleté
60 g Máslo čerstvé
90 g Mouka ovesná
90 g Mouka pšeničná celozrnná
60 g Mouka pšeničná hladká
25 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
60 g Pistácie
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
90 g Tuk
1 kávová lžička Tymián sušený
4 dl Vývar zeleninový
350 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 541kJ
18% Sacharidy 66 g
77% Tuky 57 g
36% Sodík 721 mg
41% Bílkoviny 23 g

Houby s oříškovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Houby a vývar vložíme do velké pánve, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 15 minut. Poté necháme okapat, vývar uchováme.

2

Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Vmícháme mouku, povaříme minutu, poté sundáme wok z ohně, vmícháme uschovaný houbový vývar, vrátíme na oheň a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme houby, smetanu, petrželku, sůl, pepř a přendáme do zapékací mísy.

3

V misce smícháme pšeničnou mouku, ovesnou mouku, sůl, pepř, oříšky a tymián. Přidáme rostlinný tuk a zpracovávme, až se drobenka začne podobat strouhance.

4

Celý povrch hub posypeme drobenkou a poté semínky fenyklu. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 190 stupňů.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept